semlor, semlor ge mig mera semlor

Den bästa tisdagen på året är kommen. Som om det inte vore nog med att House börjar igen så är det ju även fettisdagen. Jag som fram till förra året trodde att dagen hette fettis-dagen blev väldigt förvånad när jag fick reda på att det heter fet-tisdagen. Men tack och lov ändrar inte det smaken på semlorna, de går fortfarande ner utan några som helst problem. Än så länge har jag bara ätit en semla och den köpte jag i skolan. Den var riktigt smarrig! Jag hoppas på att få en efter maten här hemma också. Jag frågade mamma igår varför hon inte hade köpt några semlor och då svarade hon att det kan man ju inte göra dagen innan heller. Det tolkade jag som att hon skulle köpa en till mig idag, en färsk en :)
På samhällskunskapen idag diskuterade vi jämställdehet och som vanligt spårade det ut som det oftast gör när våran klass får diskutera skapligt fritt. Det började med frågan varför får inte tjejer bada topless i badhuset? Vi kom senare fram till att det inte fanns någon lag som förbjöd det, och att det var tillåtet i vårt egna lilla badhus. Själv tänker jag behålla bikiniöverdelen på, men tack för valmöjligheterna. När vi ändå var inne på bröst fördjupade vi oss i det ämnet och vi kom in på andra former som tex rumpan. Nu vet vi vilka killar i klassen som är ass-guys och vilka som är tits-guys. I den diskusionen kom dagens roligaste kommentar:
Pops: killarna kan ju klämma på rumporna, vad ska tjejer klämma på?
Shara: jamen vi luktar ju på dom!
Och sen brast hela klassen (ink. Ulrica) ut i skratt! När skrattet började lugna ner sig skulle Shara försöka förklara sig men det gick inte heller som planerat: asså på håret! Efter den meningen kom nästa skrattvåg. Det Shara menade mitt sitt uttalande var att Tjejer tycker att lukten på killar är väldigt viktig. Samtidigt som man kramar en kille är det mysigt att känna hans (förhoppningsvis) goda lukt.
Alla kände att vi behövde en paus så nästan hela klassen gick ner till cafeterian och spelade Banka Bäver. Jag, Elin, Sara och Shara köpte oss en varsinn negerboll :) Sara körde med: är det fettisdagen så äre, Elin körde med: jag äter nyttigt annars så jag får unna mig och jag körde med: jag har aldrig ätit nyttigt så varför börja nu? Hör och häpna alla åt upp sin boll.

Gott folk, jag kan nu meddela att jag har tagit tjuren vid hornen och köpt ett friskis kort! Jag har bara gått på två pass än så länge men träningsvärken som jag har nu är inte att leka med. Det känns som jag har blivit misshandlad och jag kan knappt gå normalt. Ja vad kan jag säga, det märks att jag inte tränat på länge. Men snart är vi back on track!

I dagens inlägg vill jag även passa på att gratta de två födelsedagsbarn som jag känner. Piaz blir myndig och bjuder Hanna och den pinsamma släkten på tårta, och min kära mormor bli ännu ett år äldre :) Mormor vet redan vad hon ska få, eller rättare sagt hon har redan fått presenten. Den har sprungit runt hemma hos henne redan en vecka innan födelsedagen. Hon har fått en rumskompis, hunden ester :)

Det var allt jag hade att säga för stunden!
See ya, wouldn't wanna be ya
/S

Kommentarer
Postat av: Hanna

Släkten var inte pinsam alls, den var döskön ;)

2008-02-05 @ 22:40:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0